Doelen bepalen ;

Je hebt er vast al veel over gelezen en gehoord. Je moet je doelen gaan stellen , waar wil je over een paar jaar staan of in welke klasse wil je volgend jaar starten, ik wil op die wedstrijd scoren.

Je kunt dan een competiedoel gaan samen stellen, de strijd dat je 1e wordt op die wedstrijd. Maar is dat een haalbaar doel ? Het is een doel die je niet zelf in de hand hebt, Je weet immers niet wat de concurrentie doet, welke jury je hebt, bloembakken langs de ring, enz. Dus een doel die jou alleen maar stress geeft.

Je kunt ook een prestatiedoel samen stellen, wat kan ik bereiken met wat ik in huis heb, wat moet ik nog doen om dat doel te bereiken? Het streven naar het best mogelijke. Een doel wat snel verwatert, je komt uit je proef die matig verliep, ja ik heb toch mijn best gedaan en mijn paard ook. Kun je hiermee je doel bereiken.

Of ga je een procesdoel maken, Je kennis vergaren die je nodig hebt om goed te presteren, een bepaalde techniek of trucje leren om die toe te passen. We zien veel paarden die de trucjes wel kennen , maar zijn zij ook gegymnastiseerd? Houd je paard het op langer termijn vol, worden de oefeningen ook beter. Als je paard netjes zijn schouderbinnenwaarts loopt en je krijgt iedere keer een 6, en je vraagt je af waarom nou geen 7 of hoger. Dat is weer een proces van training om je paard meer in balans te krijgen zodat het dragend achterbeen meer onder kan treden.

Al met al zijn doelen stellen dus moeilijk haalbaar en geven je vaak stress of teleurstellingen .

Wat kun je dan beter gaan doen ?

Daar vertel ik jullie graag de volgende keer meer over !


Vind je dit bericht interessant? Deel het gerust!

Facebook
Twitter
LinkedIn