Proefgericht dressuur trainen

Proefgericht dressuur trainen betekent niet alleen betere punten op wedstijd, maar ook weten hoe dat je jouw paard beter voor kunt stellen aan de jury. Heb jij behoefte aan een jury die jou kan begeleiden op weg naar een hogere score op de wedstrijd? Wil je weten waar je op dit moment staat in de wedstrijd, of wat de jury wilt zien? Misschien wil je jezelf goed voorbereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen of een kampioenschap, of overgang naar een hogere klasse? Wil jij dressuurrijden op een ontspannen en paardvriendelijke manier? Maak dan kennis met onze manier van proefgericht trainen. 

Kijken door de ogen van een jury

Tijdens een proefgerichte training leren Mariella & Evi je graag om vanuit het oogpunt van de jury je proef te verbeteren. Leerzaam en voor iedereen van B t/m ZZL, ook voor afdelingsdressuur! Zowel Mariella als Evi zijn beide KNHS Jurylid. Mariella op ZZL-niveau en Evi-op M niveau. Tevens zijn zij beide Afdelingsdressuur Jurylid.

Evi is lid van de Trainersclub bij DressagePro waar zij trainingen krijgt van Rien en Inge vd Schaft, Morgan Lesley en Conny Loonstra.

Bij een proefgerichte dressuur training wordt, nadat je zelf los hebt gereden, de door jezelf uitgekozen proef gereden en door Mariella & Evi beoordeeld op het protocol. Daarna worden de positieve onderdelen en de onderdelen waarvan zij verandering willen zien samen met jou besproken.

De training duurt ongeveer 30 minuten zodat er voldoende tijd is om onderdelen opnieuw te rijden en problemen waar jezelf in de proef tegenaan loopt, te bespreken en te verbeteren. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en handvatten mee voor je volgende wedstrijd.

Het is ook leerzaam om de proef te filmen en dat wij deze inspreken met leerzame tips, echter deze mogen niet in de media gedeeld worden.

Het is ook mogelijk om bij Evi privé-lessen te nemen, In deze trainingen werken aan de ontspanning . Op een paardvriendelijke manier je paard te rijden. Door de vele cursussen en trainingen die wij hebben gevolgd , trainen wij paard/pony en ruiter om met zo weinig mogelijk hulpen je paard in balans op eigen benen te laten komen. Vanuit de achterhand naar de hand toe. Onze focus ligt niet op hoe je je paard in “krul” rijd, maar met een zachte verbinding, In contact te komen met de achterhand en die sterker te maken.

Proefgerichte training rijden of organiseren

Zou je graag deel willen nemen aan een proefgerichte training of wil je op jouw vereniging of stal een proefgerichte training organiseren? Neem dan contact met ons op !

Proef thuis rijden en opnemen
Je kunt ook thuis je proef opnemen en naar ons sturen voor een beoordeling en tips voor verbeterpunten. Stuur je proef naar info@marievi.nl, de kosten hiervan zijn € 10,00

Geplande trainingen
De volgende trainingen staan momenteel gepland: 

  •  Zondag 16 juni, Trouwe Kameraden Chaam
Tijd Naam ruiterKlasseProefnummer
9.00Sanne M124
9.30FenneM254
10.00Thijmen  
10.30Hannah  
11.00   
11.30Sanne  

De trainingen die plaats vinden op het terrein van PSV de Trouwe Kameraden zijn georganiseerd via de vereniging. Niet-leden mogen zeker meedoen. De kosten zijn € 20,00 voor leden en € 25,00 voor niet-leden. Bij afmelding zijn de kosten alsnog €10,00.