APS Therapie voor het paard is een effectieve microstroom behandeling met behulp van een APS apparaat. Het lichaam wordt gestimuleerd tot herstel, regeneratie en energie bevordering bij blessures en chronische aandoeningen. APS Therapie zorgt voor sneller herstel en pijnverlichting. Mariella Ansems is gediplomeerd APS Therapeut en verzorgd de APS behandelingen vanuit Marievi. 

Wat is APS Therapie?

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. APS Therapie is een revolutionaire therapie die met behulp van het APS apparaat het lichaam stimuleert tot herstel en energie. Het APS apparaat geeft een microstroom signaal af aan het lichaam om de lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken en lichaamsenergie vrij te maken.

De actiepotentiaal is een communicatiesignaal dat voorkomt in de zenuwcel. Telkens als dit opgewekt wordt, zal de zenuwcel zijn uitwisselingsprocessen met onder andere natrium en kalium starten. Hierdoor wordt de cel weer geactiveerd en zullen ook andere cel processen die van belang zijn volgen. De zenuwcel raakt getraind in zijn taak en zal beter presteren in het doorgeven van lichaamsprikkels en signalen. 

Wat doet APS Therapie?

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een vorm van microstroom heeft APS Therapie een sterk doordringbaar vermogen waardoor ook dieper gelegen gebieden in het paardenlichaam goed te bereiken zijn. Hiermee onderscheid APS Therapie zich ten opzichte van veel andere therapievormen

De microstroom prikkelt de actiepotentiaal van de zenuwcel waardoor er een verbeterde cel-communicatie optreedt. Er vind een toename van het energieniveau plaats. Dit komt voort uit de toename van ATP (Adenosinetrifosfaat) die door de behandeling met het APS apparaat met factor 5 tot 8 keer wordt verhoogd.

Deze extra energie wordt door het lichaam benut om cellen te laten herstellen en in balans te brengen. Bij verbruik van deze energie zorgt de lichaamseigen pijnstiller adenosine, die in gebonden vorm overblijft, voor extra pijnstilling. Een ander positief effect van APS Therapy is een versnelde afvoer van afvalstoffen in het lichaam wat ook bijdraagt aan minder pijn en een betere algehele gezondheid.

Hoe werkt APS Therapie?

Voor de behandeling van paarden maken wij gebruik van een speciaal APS-equi apparaat. Het APS apparaat wordt gebruikt om de actiepotentiaal in het lichaam te stimuleren. Door middel van elektroden wordt het APS signaal overgebracht op het lichaam. De elektroden worden op strategische plaatsen aangebracht om een zo effectief mogelijke behandeling te verkrijgen. Dit APS signaal is pijnloos, comfortabel en geheel veilig voor het lichaam.

Mariella heeft haar diploma als APS-Therapeut met hoge punten behaald. Deze behandeling is een ondersteuning van de gezondheid van uw paard.