Mens en Paard. Een unieke band.

Uw paard is een bron van plezier en inspiratie. U zult er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het zich goed voelt - enkel zo vindt u ook gemoedsrust. U bent verantwoordelijk voor de zorg en dagelijkse gezondheid van uw paard. De nieuwe BEMER Veterinary Line helpt u bij dit proces, met toestellen die precies afgestemd zijn op de vereisten van de paardensport.

Sinds 2017 zijn wij partner van het BEMER Veterinary Line concept, gebaseerd op Vasculaire Therapie. De diverse toepassingen werken met een uniek BEMER-signaal dat gedurende 18 jaar succesvol beproefd en getest is.  Het BEMER-signaal stimuleert het parasympatische zenuwstelsel op effectieve wijze. Uw paard zal sneller herstellen, regenereert het spierweefsel sneller en verloopt de hydratatie sneller.

Wat zijn de positieve effecten van de BEMER-toepassingen? 

 1. Stimuleert herstelprocessen, bijvoorbeeld naar een training of wedstrijd
 2. Heeft een ontspannend effect op de psyche en de spieren
 3. Vermindert stress tijdens bijvoorbeeld transport en wedstrijden
 4. Stimuleert de spieropbouw
 5. Ondersteunt de genezing naar operatie, ziekte of blessure

Uitgebreide informatie kunt u terugvinden op de site van BEMER. 

Toepassingen 

BEMER spaart geen moeite noch kosten om de effecten van haar producten te onderzoeken, te realiseren en verder te ontwikkelen. Voor paarden zijn er inmiddels een tweetal toepassingen ontwikkeld. Een deken en een riem voor om bijvoorbeeld het paardenbeen. 

Eenvoudig en effectief 

 • Flexibel en eenvoudig schoon te maken
 • Batterij en besturingseenheid draadloos geïntegreerd
 • Toepassingen op grote en kleine gebieden
 • Intuïtieve en eenvoudige werking
 • Tot 15 toepassingen met een volle batterij
 • 3 vooraf ingestelde
  behandelingsprogramma's
 • Optimale aanpassing aan de grootte van elk paard
 • Indicatiespecifieke configuratie van het signaal
 • 3 fixatieriemen van hoge kwaliteit (aanpasbaar in lengte)

Wat kan Marievi voor u betekenen? 

De beste methode om te bepalen of het zinvol is om deze therapievorm te gebruiken is dit door uw paard zelf te laten ervaren. Marievi biedt de mogelijkheid om een BEMER deken bij uw paard te proberen.  

 • Proberen 
 • Huren 
 • Kopen

Wij komen met de deken en riem bij u langs op stal. Wij vertellen u dan meer over het gebruik en de mogelijkheden van de toepassingen. Wanneer u enthousiast bent, kunnen we in overleg een behandelplan opstellen. Het is hierbij mogelijk dat de deken enkel voor een bepaalde periode nodig is. U hoeft dan niet meteen de deken aan te schaffen, want huren behoort ook tot de mogelijkheden! Huren is mogelijk voor een periode van maximaal 8 weken. 

Indien u na de huurperiode besluit om de deken aan te schaffen, wordt de huurprijs voor 75% verrekend met de aanschafprijs. Zowel tijdens de huurperiode als na aanschaf is professionele begeleiding mogelijk vanuit ons. Tijdens een behandelplan of huurperiode is dit zelfs wekelijks. 

Benieuwd naar ervaringen met de BEMER toepassingen? Hieronder vind u enkele filmpjes over de BEMER toepassingen.